Anita DeCoteau

Stacks Image 753

Finland´s First Fado singer, Anita De Coteau sings Fado with passion from the roots of her heart. The essence of Fado becomes clear in her interpretations.
"Fado is like beautiful therapy, art, that makes us understandourselves."

Anita de Coteau on tamperelainen fado-laulaja ja musiikin ammattilainen. Laulaja, säveltäjä ja tuottaja.

Anitan sukujuuret ovat puoliksi Suomessa ja puoliksi Ukrainassa. Hän on samaa sukua Ukrainan kansalliskirjailijan Taras Shevchenkon kanssa.

Vahva taiteellisuus on ollut aina läsnä hänen elämässään. Laulun peruskurssin hän on suorittanut Keski-Pohjanmaan konservatoriossa 1999, musiikin perustutkinnon Pirkanmaan musiikkiopistossa 2007 ja artistivalmennuksen Ikaalisten Aikuiskoulutuskeskuksessa 2006-2007. Lisäksi hänellä on BA Arts Management –tutkinto Lontoosta 2001-2003. Kouluopintojen rinnalla hän on jatkuvasti ottanut klassisen laulun yksityistunteja niin Suomessa, Lontoossa kuin Ukrainassakin.

Fado astui kuvaan vuonna 2008, jolloin Anita julkaisi ensimmäisen singlensä Sateenkaaren tuli yhteistyössä runoilija Rakel Liehun kanssa. Tämän jälkeen Anitasta on tullut portugalilaisen fadon uranuurtaja Suomessa.

Aktiivisen kiertuetoiminnan ohella hän on esiintynyt lukuisissa fadoa koskevissa radio- ja TV-ohjelmissa sekä lehtijutuissa. Syvyyttä ja aitoutta tulkintaan hän on saanut esiintymisistä Madeiralla ja Lissabonissa, joissa hänellä on ollut tilaisuus myös lisäopintoihin. Madeiralla aidossa ympäristössä paikallisten muusikoiden kanssa syntyi myös hänen debyyttialbuminsa Live at Sabor a Fado vuonna 2010.

Taiteellista laaja-alaisuutta ilmentää yhteistyö monikulttuurisen Guguliteatteri ry:n kanssa. Anita sävelsi musiikit ja esiintyi rooleissa ja laulajana Federico Lorcan tekstiin pohjautuvassa Don Perlimplinin ja Belisan puutarharakkaudessa, jonka esitykset järjesti Teatro Ilmatar Madridissa ja Fuengirolassa.

Releases


Stacks Image 757
Anita DeCoteau: Live At Sabor A Fado (2010)

Get your copy from Running Moose Label Shop or iTunes


Samples