Törrö & Pethman

Stacks Image 753

Herroilla Törrö Tapaninen ja Jan Pethman on molemmilla varsin värikäs ja vaiherikas muusikkotaipale takanaan; yhtyeitä kuten Ultra Bra, Popeda, Maija Vilkkumaa, Ramblers, Hypnomen, Daddy Giljoteen... listaa voisi jatkaa loputtomiin. Vaikka miehemme ovat tahkonneet koko joukossa ralleja Satumaa Tangosta aina Matkalla Alabamaan, on heitä aina yhdistänyt myös rakkaus monipuoliseen roots-musiikkiin. Tämänkin he havaitsivat aikanaan tavatessaan Oulussa paikallisen Chicken Grass -yhtyeen jameissa.

Vuonna 2008 kun Törrö muutti Helsinkiin, syntyi Kallion taivaan alla roots-duo Törrö & Pethman. Siitä lähtien duo on keikkaillut ahkerasti ja nyt on debyyttialbumin "Vaihe Virheessä" aika. Vanhin laulu "Pysähtyneessä kylässä" on jo vuodelta -89 ja oli Törrön kommentti Tampereen silloiselle musiikkielämälle. Terävät ja ympäristöä tarkasti havainnoivat tekstit ovatkin duon musiikillisesti laajan ilmaisun keskiössä.

Siinä missä roots / bluesartisteilla on taipumus toistaa loputtomiin maanantaiaamun tai juuri jätetyn ihmispolon elämän kurjuutta, lauletaan tällä albumilla elämän realiteeteista jotenkin todentuntuisemmalla tavalla kuten esim. biiseissä Vieras, Ukkonen Vällyjen alla tai Et Ole Muodissa. Toki juuriakin tunnustellaan kuten esim. Mister Bo Diddley ja Woodoomies -lauluissa.

Releases


Stacks Image 757
Törrö & Pethman: Vaihe Virheessä (2011)
(PUUCD0001)

Get your copy from Running Moose Label Shop, iTunes or from their web-site